Laminaat

Wat is laminaat? Hoe is laminaat samengesteld?

Geavanceerde foto- en productietechnieken hebben ertoe geleid dat laminaat haast niet meer van echt te onderscheiden is.
Diversificaties in houtpatronen met nerven en spijkergaten: het is er allemaal. Naast een V-groef is de vloer meestal ook voorzien van een zichtbare en voelbare houtstructuur. (authentic oppervlaktestructuur)

De voordelen van een laminaatvloer zijn: slijtvast, sterk, hygiƫnisch, bestand tegen de meeste vlekken, kleurecht, en makkelijk zelf te leggen.

Samenstelling

Detailtekening laminaat.

 1. De overlay
  Deze garandeert de slijtweerstand van de laminaatvloer. Dankzij de hoge transparantie blijft de onderliggende laag zichtbaar.
 2. Decor
  De Decorlaag zorgt voor het uiteindelijke aanzicht van het product. De decorlaag kan zowel een hout of een steenimitatie zijn alsook een fantasietekening.
 3. HDF
  De watervaste verlijmde HDF (high density fibreboard) geeft stabiliteit en structuur aan de vloer. De kwaliteit van de basisplaat is heel belangrijk voor de stabiliteit van de klikverbinding.
 4. De onderlaag
  Een stabiliserende onderlaag die een vochtwerende tegenzijde van de vloer vormt. Ze garandeert ook de rechtheid en de stevigheid van de panelen.

Laminaatvloeren zijn op het blote oog niet meer te onderscheiden van echte houten vloeren. Maar de voordelige producteigenschappen liegen er niet om: laminaat is slijtvaster, makkelijker te leggen en heeft minder onderhoud nodig dan een houten parket.

KOOP ONLINE

Ons assortiment Laminaat