Par-ky Fineerparket

HET BESTE VAN LAMINAAT EN ECHT HOUT SAMEN IN EEN MEERLAAGS PARKET EN FINEERPARKET VAN PAR-KY!

Par-ky is fineerparket dat de warmte en het unieke design van echt hout combineert met de voordelen van laminaat. Zo is Par-ky fineerparket even gemakkelijk in installatie en onderhoud als een laminaatvloer. Toch is er een groot verschil: de toplaag van Par-ky is echt hout, geen imitatieprint zoals bij laminaat. Wat u ziet en voelt is natuurlijk hout. Er bestaan geen twee identieke bomen en daarom is elke plank uniek. Een houten vloer van Par-ky geeft een warme, exclusieve uitstraling aan uw huis, winkel of kantoor. Een Par-ky fineervloer staat garant voor het mooiste hout dat de natuur ons kan schenken en een hoogstaande afwerking.

Par-ky fineerparket heeft een hart voor hout. Daarom is Parky zuinig met deze kostbare, natuurlijke grondstof en gebruiken ze dit materiaal optimaal door er fijne plakjes van te snijden in plaats van dikke, massieve planken waarbij het hout grotendeels onderbenut wordt. Al het hout halen zij bovendien uit duurzaam beheerde bossen.

Bijna één derde van de energie die nodig is voor de productie van Parky fineervloeren, halen ze uit zonnepanelen. Ze plaatsten ook 2 windmolens die hen extra duurzame energie opleveren. Verder beperken ze ook hun afval door zaagsel en schilfers op te vangen en die als verwarmingsbrandstof te gebruiken in de koudere maanden. Minder afval, minder brandstof, minder uitstoot.
En er is nog meer groen nieuws: ze streven ernaar tegen 2020 volledig CO2-neutraal te kunnen produceren!

ECHT HOUT

Elke Par-ky fineerplank is afgewerkt met een toplaag in echt hout. Daardoor krijgt u een vloer die er uitziet als een massieve vloer, maar dan wel aan betaalbare prijzen. Doordat zij gebruik maken van écht hout, vind je dus bij Par-ky fineerparket, net als in de natuur, geen 2 identieke planken. Bovendien voelt het hout ook aangenaam warm aan.

EENVOUDIGE PLAATSING

Zonder laminaat in huis te halen, geniet je met Par-ky fineerparket wel van alle praktische voordelen van laminaat. Fineervloeren zijn namelijk voorzien van het handige Uniclic®- en Unifit X® systeem voor een snelle en eenvoudige plaatsing.

STERKER DAN EEN MASSIEVE PARKETVLOER

Par-ky fineerparket is buitengewoon bestand tegen indrukken. Het geheim schuilt in zijn goed doordachte opbouw. Par-ky fineerparket bestaat namelijk uit een ultrasterke hoge-densiteitplaat (High Density Fibreboard, kortweg HDF), waarop de houten toplaag geperst wordt met het DSI-systeem (Double Sided Impregnation). Tijdens het persprocédé wordt de lijm onderaan de plank zo ver mogelijk in het hout geperst tot het verzadigd is. Daarna wordt de toplaag afgewerkt met maar liefst 8 dikke vernislagen, die ook geabsorbeerd worden door het hout en zo in aanraking komen met de lijm. Op die manier is het hout volledig verzadigd en wordt het tijdens het uitharden extra sterk. Dankzij deze opbouw zijn deze vloeren uitzonderlijk goed bestand tegen indrukken en sterker en stabieler dan massief parket.

HYGIËNISCH

De V-groefjes zijn dankzij het Aqua Sealing Complete systeem ingekleurd en afgelakt en daardoor beschermd tegen vocht.

De V-groef is ook voorzien van een “Ultrafresh” antibacteriële bescherming. Die zorgt ervoor dat bacteriën er zich niet in gaan nestelen. Zo blijft uw vloer niet alleen netjes maar ook hygiënisch.

Parky FINEERPARKET GARANDEERT EEN GEZONDE LUCHTKWALITEIT

Om hun planken af te werken, gebruiken ze enkel waterbeitsen, lijmen zonder VOS (Vluchtige Organische Stoffen) en lak met een minimum aan schadelijke solventen. Daardoor is het wetenschappelijk bewezen dat de kwaliteit van de lucht beter is waar een Par-ky fineervloer ligt. De HDF-laag (High Density Fibreboard) in het midden van deze planken is van de beste kwaliteit. Daardoor halen deze vloeren het kwaliteitslabel A+.

Ten slotte is Par-ky fineerparket ook geslaagd voor al deze internationale VOC-testen: M1 EU, Franse CMR, Duitse AGBB / ABG, Belgische regelgeving, Indoor Air "comfort", EN717-1 klasse E1, BREEAM international complient, CPDH complient.

STIL LOOPGELUID

De collecties met een + zijn voorzien van een kurklaag van 2 mm. Dit zorgt voor een stiller loopgeluid zoals bij een volverlijmde masief houten vloer.

WAT IS BRUSHED (GEBORSTELD) ?
WAT IS SEALED (VLAK) ?

Een brushed afwerking accentueert de natuurlijke structuur van de houten vloer. Daarenboven worden deze vloeren mat afgelakt waardoor het de natuurlijke houtuitstraling bewaart.

Bij een vlakke afwerking worden de houtporiën gevuld met een vernis. Zo bekom je een uitermate sterke beschermlaag op het natuurlijke hout, die je vloer bestand maakt tegen vocht en vuil. Deze sealed vloeren worden satijn afgelakt waardoor de houtsoorten een mooie glans krijgen.

PERFECT GESCHIKT VOOR VLOERVERWARMING

Alle Parky fineerparketvloeren laten de warmte sneller door dan een massieve parketvloer. Dat maakt ze buitengewoon geschikt om te installeren op vloerverwarming.

KOOP ONLINE

Ons assortiment Par-ky Fineerparket

Par-ky Deluxe+ 06

Par-ky Fineerparket

Par-Ky Master 06

Par-ky Pro 06

Par-Ky Summit 06

Par-Ky Swing 06